3D PROJEKTOR, HJEMMEKINO LERRET FOR CINEMASCOPE!

Er du en riktig kineast vil du ha alle muligheter til å komme så nær kinoopplevelsen som mulig. Da kan du også velge en kino som tar bredde for Cinemascope, dvs et bredde/høydeforhold på 2.35:1. For å få dette til kreves ekstrautstyr til projektoren. Et anarmofot objektiv settes foran projektorens eget objektiv. Det kreves av projektorens elektronikk at muligheten kan utnyttes, slik at det komprimerte bildet kan strekkes ut optisk til riktig bredde. Et par produsenter av høykvalitets projektorer arbeider nå med en annen løsning. Oppløsningen på bildebrikken økes, slik at «bildestrekkingen» kan skje på selve brikken. Da slik at full HD oppløsning kan opprettholdes på 1920x1080 piksler nivå.

Det sier seg selv at Cinemascope bredde gir et overveldende inntrykk. Avstanden mellom tilskuer og lerretet skal være slik at hele bredden ligger innenfor synsfeltet. Med dagens teknologi og bildeoppløsning er det heller ikke noe problem å ha en relativt kort betraktningavstand. Selv om bildebredden på lerretet er f.eks på 2,35m, er ikke bildehøyden større enn 1m. Det er altså godt mulig å sitte så nær som 1,5 til 2m fra et slikt lerret.

Det sier seg selv at kravet til skarpest mulig optikk blir påvirket av dette. Vil du se på produkter, klikk på Scandim logoen under.

Startsiden